Soms is het donker

IMG_7388‘Do what makes you feel alive’. Dat doen waar je blij van wordt. Het lijkt soms een loze kreet. Eentje die niet altijd waar te maken is. Want soms zijn de dagen gevuld met verdriet. Op momenten dat het eigenlijk feest zou moeten zijn, is het zo donker als de zwartste nacht.

‘Do what makes you feel alive’. Voor mij staat het woord ALIVE voor veel meer dan je levend voelen of blij worden van wat je doet. Het staat voor Aandacht, Licht en Vertrouwen, de kernwaarden waar ik naar leven wil. Leven in aandacht voor wat en wie voor mij belangrijk is, kijkend naar het licht, liefde zien in alles wat gebeurt in het leven en vertrouwen hebben in dat wat het leven brengt, ook al is het soms niet te begrijpen. Vertrouwen in jezelf en in de ander. Dat is waar ‘do what makes you feel alive’ voor mij voor staat.

Of ik mijn motto altijd waarmaak? Nee, zeker niet. Maar daarom is het juist mijn motto. Om mezelf te herinneren aan dat wat ik echt belangrijk vind. Steeds als ik mezelf betrap op dingen waarmee ik afdwaal, dingen waarmee ik mijn motto juist geen recht doe, trek ik mezelf aan m’n jas. ‘Hé Jolanda, weet je nog? Do what makes you feel alive! ALIVE! Aandacht, Licht en Vertrouwen!’

Het helpt. Het helpt mij om de weg te bewandelen die ik wil kiezen. Een weg van licht, een weg van liefde en vertrouwen, waar ruimte is voor plezier maar net zo goed ook voor verdriet. Een weg waarin ik het leven kan omarmen, met alles wat het in zich heeft. Zonder weg te kijken van pijn of verdriet, maar in vertrouwen dat ieder moment weer voorbij gaat en er weer plaats komt voor iets anders, iets nieuws, iets lichts, iets moois. Het leven leven zoals het is, wat het ook brengt, ook in donkere tijden. Kijkend naar het licht, dat het mij leiden mag. Dat het iedereen leiden mag. Dus jou ook.

 

Advertentie

Een gedachte over “Soms is het donker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s