Hocus Focus Feest!

Ik doe mee aan een focusgroep. Onder deskundige leiding van Leanne Binder komen we maandelijks met 4 startende ondernemers bij elkaar om te ontdekken welke richting we op willen met ons bedrijf. Ik hou ervan om te sparren en mezelf uit te dagen concrete stappen te zetten, bewuste stappen in de juiste richting. De focusgroep helpt mij daarbij.

Op de eerste bijeenkomst maakte ik kennis met de andere groepsleden. Gemotiveerde dames met een passie voor hun vak die net als ik willen leren om goed te ondernemen. We spraken onze wensen uit en de concrete doelen die we onszelf wilden stellen de komende maanden. Mijn doel: yoga, mindfulness en coaching voor jongeren en puberouders duidelijk op de kaart zetten met de naam To be Young. Om te beginnen met een website. En die ging ik helemaal zelf maken. Want ik wilde een hele mooie site, eentje die écht aanspreekt en waar ik indruk mee maak. En budget voor een dure website had ik niet, maar wel de tijd om erin te stoppen. Bovendien vind ik het leuk om een site vorm te geven en al doende te vullen met tekst en foto’s in plaats van een stapel teksten aanleveren bij een webbouwer en maar zien wat ze ervan maken. Ik wil de regie hebben, weten hoe het eruit ziet en zelf kunnen aanpassen. De komende maanden zou ik mijn tijd gaan besteden aan een website bouwen. Mooie taak toch? En als hij klaar was zou ik Maaike van Kempen vragen de puntjes op de i te zetten. Want als online podiumbouwer is zij daar heel goed in. Dat was mijn plan.

Tevreden liep ik samen met een groepsgenoot richting de trein. We hadden allebei een goed gevoel over onze nieuwe groep en zin om onze plannen uit te voeren. ‘Mijn vriend zou je kunnen helpen met je site’ zei ze. En ik reageerde wat terughoudend dat ik het zelf wilde doen en er geen geld aan uit kon geven. Maar ze hield aan en toen ik thuis kwam pingelde mijn telefoon af en aan. Ze had het thuis overlegd en hij wilde me dolgraag helpen. Haar enthousiasme spatte van mijn scherm en ik voelde de druppels al onder mijn oksels. Hoe ging ik dit aanpakken zonder iemand af te wijzen? Ik kon echt wel hulp gebruiken maar voel me bezwaard als mensen dingen voor mij doen waar ik niet voor betaal. Mijn oude patroon steekt al snel de kop op ‘ik doe het zelf wel, laat mij met rust!’ Een reactie die ik mezelf ooit heb aangeleerd om mijn eigen weg te kunnen kiezen, onafhankelijk te zijn. Maar inmiddels heb ik wel geleerd dat het soms ook heel fijn is om hulp te krijgen, om dingen samen te doen. Want samen kom je écht verder.

Dus ik besloot vriend Kees te bellen. Nieuwsgierig en met een duidelijke boodschap. Ik wilde graag hulp maar had geen budget om uit te geven. De drempel om hem dit te vertellen was groot, ik was ver buiten mijn comfortzone, maar het gesprek liep als vanzelf. Kees had allang begrepen hoe de vork in de steel zat en was helemaal niet uit op geld. Hij wilde een portfolio opbouwen en zijn kennis over het bouwen van websites vergroten. Met het bouwen van mijn site zag hij zijn kans schoon. Hij wilde me gratis helpen, helemaal voor niets! En hij kon niet wachten om eraan te beginnen.

IMG_1309Samen met Kees sprong ik in de trein. Het bleek een sneltrein. In een paar klikken was hij beheerder van mijn site en paste hij de dingen aan waar ik niet uit kwam. Zijn gedrevenheid zette mij aan tot het schrijven van teksten. En tijdens het schrijven daagde het me meer en meer dat ik echt iets heel moois heb te bieden. Mijn vertrouwen en enthousiasme groeit met het vullen van de pagina’s. Foto’s en een nieuw logo maken het tot een prachtig geheel. Samen met Kees, helemaal zelf gedaan. Zo voelt het. En ik ben apetrots. Op mezelf dat ik deze hulp kan accepteren, op de focusgroep die mij nieuwe wegen in doet slaan. En vooral ook op Kees, dat hij met al zijn enthousiasme en zonder terughoudendheid een nieuw werkgebied verkent en mij daar zo ontzettend mee helpt. Volgens mij kan dat alleen maar tot mooie dingen leiden. Dankjewel Kees, voor onze bijzondere samenwerking en deze waardevolle les. Want samen kom je écht veel verder. En dat brengt me dan toch weer bij Maaike met haar eigenzinnige som 1+1=3. Toevallig, tja wat is toeval, lag er een kaart van haar op mijn deurmat. Ze mag dan een online expert zijn, van offline is zij ook fan. Slingers zaten erbij, om een feestje te vieren. Maaike heeft altijd marketingtrucs waar ik blij van word. Aan haar ontspannen manier van ondernemen wil ik graag een voorbeeld nemen. En ik hoop dat Kees dat ook doet. Dus Maaike, dankjewel. Voor de inspiratie, je wijsheid en vertrouwen. Jij gaf me dat duwtje in m’n rug om zelf een website te maken. En dat is dik gelukt, want 1+1=3. Feest!

Binnenkort online! To be Young

 

Advertentie

2 gedachtes over “Hocus Focus Feest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s