Maaike’s feestje

Maaike vierde haar feestje gisteren. Niet omdat ze jarig was maar gewoon omdat ze het zo leuk vindt om mensen om zich heen te hebben. Maar Maaike werkt alleen, achter haar computer maakt ze de mooiste websites. En zo zijn er nog heel veel andere mensen die alleen werken en mooie dingen doen. En al die mensen bij elkaar hebben ongetwijfeld heel veel prachtige ideeën, plannen en verhalen. Ze wist een prachtige plek te regelen, De Buitenplaats Land van Es in Strijen. En de smaak van Christa’s Cookies uit Dordrecht werd eraan toegevoegd. Dus zo kwam het dat Maaike een feestje had. En ik mocht ook komen!

Thee voor zelfstandige professionals heette het. Ik vond het een beetje eng klinken. Want nu ik terug ben van die grote reis is het tijd om me meer te gaan verdiepen in ondernemerschap. Naast de yogalessen die ik geef bij Soul Yoga in Oud-Beijerland wil ik graag weer nieuwe stappen zetten. Maar welke precies? Ik weet het nog niet. En als ik het wel weet dan zeg ik het nog maar niet. Want dat is gewoon nog heel erg eng. Zodra ik iets gezegd heb dan zit ik eraan vast, althans zo voelt dat altijd voor mij. Maar dat is natuurlijk klinkklare onzin. Ik zit nergens aan vast. Ik probeer, ik maak stappen, ik ben onderweg. Net zoals iedereen op zijn eigen manier onderweg is.

Dus daar stond ik, bij de thee. Met zo’n twintig mensen om me heen. Of we ons allemaal even voor wilden stellen in de groep. Lees: zeggen wat je doet als zelfstandige professional… Zodra de eerste persoon zijn verhaal deed gingen mijn hersenen rinkelen. ‘Hoeveel mensen zijn er nog voor me? Wat moet ik zeggen? Oh god, als ik al die namen maar kan onthouden. Relax Jolanda, stel je niet aan, het is maar een voorstelrondje! Oké, inderdaad, relax. Leuke bril heeft die vrouw op. En goh, wat zou die fotograaf voor mooie dingen maken? Leuk, ik ken ook een speltherapeute. Maar die namen, hé mensen, ik ben toch niet de enige die geen twintig namen kan onthouden? Misschien zijn die post-its toch wel een goed idee!’

En toen was het mijn beurt…

‘Ik ben Jolanda en geef yogalessen, ik wil graag yoga gaan combineren met coaching voor jongeren, dat is ook waar ik vandaan kom. Ik sta nog maar aan het begin want ik ben net op reis geweest met mijn dochter. En oh ja, dat is waar ook, ik ben ook aan het bloggen geslagen, zo leuk om te doen!’ Maaike voegt spontaan toe dat ik ook nog goed kan zingen. Ik kijk haar wat scheef aan en lach. De mensen om ons heen lachen ook en vragen nieuwsgierig naar mijn reis.

Terwijl het rondje verder gaat langs alle andere zelfstandige professionals, schudden mijn hersenen zich uit.

‘Zie je wel, zo moeilijk was dat toch niet? Dit is gewoon leuk!’

 

Advertentie

2 gedachtes over “Maaike’s feestje

  1. Hoi lieve Jolanda, ik vond het super dat je er was! Had nooit verwacht dat het een feestje zou zijn, maar inderdaad, zo was het wel.
    Zo’n stap is spannend, maar je doet het toch maar! Stap voor stap kom je waar je wezen moet. Dat geloof ik!
    Enne… wat leuk hoe je over gistermiddag schrijft :-). Dankjewel!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s