Muggensprayblauw

IMG_6478.JPG

“Mam, het ruikt hier naar muggenspray”

We lopen een steil pad af richting een waterval in de Blue Mountains. Om ons heen oneindige bossen eucalyptusbomen. Waar de geur vandaan komt is dus duidelijk. De kleur van de bergen en de lucht eromheen spreekt ook voor zichzelf.

Maar waarom? Dat is de vraag die Veerle mij steeds stelt. Niet alleen ik ga terug in de tijd op deze reis, maar ook mijn dochter. Ze stelt continu vragen waar ik geen antwoord op weet, zoals een vierjarige die achter in de auto zit en je steeds belaagt met de meest onmogelijke vragen. En terwijl ik op haar vierde altijd moeite deed om haar een zo goed mogelijk antwoord te geven, reageer ik nu vaak niet eens. Niet omdat ik onverschillig ben, maar omdat ik er vanuit ga dat zij inmiddels ook wel weet dat ik niet overal een antwoord op heb.

Gelukkig hebben we Google bedenk ik me terwijl ik in gedachten verzonken struikel over een boomstronk. Het herinnert me er weer even aan waar ik mee bezig was, een steil pad belopen. Concentratie is nodig hier, Google komt later wel.

“Mam, je reageert niet eens!” Roept ze dan ineens. “Eh, sorry schat, maar ik ging er niet vanuit dat je een antwoord van me verwachtte. Hoe kan ik dat allemaal weten? Ik heb het ergens gelezen maar ben het weer vergeten. Ik zou zeggen Google het even straks!”

We halen een oudere dame in die even uitpuft van de tocht. Beleefd zeggen we haar gedag en we wisselen onze bewondering voor deze prachtige omgeving uit.

“And do you know about the blue colour?” Vraagt ze ons. Nee, dat was precies wat we ons net afvroegen. “It’s the 90 species of the billions eucalyptus trees here. Their vapour makes the light go blue. Wait until the sun shines and the blue gets even brighter. Search it on the internet, that’s what I always do. Thank God we have Google.”

Een half uur later lopen we het pad weer terug. Ik concentreer me op de uitstekende stenen en boomstronken die voor mijn voeten verschijnen. Achter me hoor ik Veerle roepen “kijk eens mam, de zon!” Samen kijken we. De mevrouw had gelijk, de goudgele rotsen steken ineens fel af tegen het diepe blauw dat niet alleen de bergen maar ook de lucht eromheen magisch kleurt.

Google?

Thank God we have light!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s