Was het maar iedere dag vakantie

IMG_0350

Het is weer voorbij. Die heerlijke vakantie waarin niets hoefde en alles mocht. Even weg uit de dagelijkse sleur, alle zorgen even laten varen, een plek opzoeken die je niet herinnert aan beslommeringen van thuis. Heb je ervaren hoeveel ruimte dat gaf? Heb je de vrijheid gevoeld? Zou het niet geweldig zijn als je die thuis ook meer kon voelen? Misschien heb je je wel voorgenomen die vrijheid vast te houden.

Het gevoel dat het iedere dag vakantie is, wie wil dat nou niet?

Veel mensen nemen zich na de vakantieperiode voor om dingen anders te doen. Meer tijd voor jezelf nemen. Of meer te sporten, gezonder te leven. Je begint vol goede moed met je inschrijven voor de sportschool, bij het boodschappen doen de rij van chips en koekjes overslaan. Trots maak je een nieuwe start. Na een tijdje weer terug in de dagelijkse sleur merk je dat je het bent vergeten. Die bewuste rij in de supermarkt loop je als vanzelf weer in, het pasje van de sportschool ligt ergens onder in een la. Ergens achter in je hoofd zit soms dat stemmetje “je ging toch gezonder leven en meer tijd voor jezelf nemen?”.

In ons drukke leven zijn we een kei geworden in het negeren van dat stemmetje. Meestal praat het niet zo hard, het fluistert wat op de achtergrond. En je bent gewend om het streng toe te spreken, want je hebt geleerd dat je zelf harder kunt praten dan dat stemmetje. Maar toch.. dat stemmetje is af en toe best wel irritant.. en heeft vaak stiekem nog gelijk ook.. Want je wilde toch gezonder leven? Je wilde toch meer tijd voor jezelf? Dat was toch je voornemen?

Automatische patronen, we hebben ze allemaal. Gedurende ons leven leren we manieren om te reageren op situaties. Grote gebeurtenissen maar ook de kleine alledaagse dingen. Ze zorgen ervoor dat we niet overal bij na hoeven te denken en dat sommige dingen gewoon vanzelf gaan. Heel handig dus. Maar soms blijken die automatische patronen je juist helemaal niet te helpen en verval je steeds weer in oude gewoonten waar je eigenlijk zo graag van af wil. Maar hoe kun je dat doen?

Mindfulness kan je hierbij helpen. Tijdens een mindfulness training leer je je automatische patronen te herkennen en te doorbreken. Er komt meer rust in je hoofd. Meer ruimte voor jezelf. Meer focus, meer concentratie. Meer vrijheid.

Doe je mee?

Gratis
Mindfulness Meditatie Week – online meditatie van 28 Augustus t/m 1 September

  • Mindfulness info avond – 8 September 20.00 uur bij Soul Yoga Oud-Beijerland
  • Start nieuwe Mindfulness training – 15 September 

Wil je meedoen of meer weten? Laat dan hier je naam en email achter.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s