Happy Oma Valentine

Miimg_8089-2jn oma. Ze viert haar 94ste verjaardag vandaag op valentijnsdag, de dag van de liefde. Oma staat voor liefde. En ik bedoel daarmee niet direct de romantische liefde waar je bij valentijnsdag aan denkt. Maar ik bedoel de diepere liefde, echte liefde die begint bij jezelf en zich daarna vanzelf verspreid. Dat is mijn oma. Steeds meer ga ik beseffen dat dit de beste voorwaarde is om oud te worden. En niet zomaar oud, nee, ook gelukkig oud. Want oma is het toonbeeld van gelukkige ouderdom.

Rimpels heeft ze. Ontelbare. Ooit zal dat haar best weleens gestoord hebben, toen de eerste kraaienpootjes zichtbaar werden een halve eeuw geleden. Maar als je zo oud bent als oma en vele stormen van het leven hebt doorstaan dan zijn die paar rimpeltjes helemaal niet meer belangrijk. En dat zie je. Oma straalt, altijd. Als er een verjaardag is van een achterkleinkind is ze blij van de partij. Als er een kleinkind trouwt glimmen haar grote verwonderde ogen. Als je onverwachts op bezoek komt geniet ze. Als we gaan lunchen in de stad eet ze iedere hap met zorgvuldige aandacht. Als je zegt dat je haar komt halen roept ze ‘ik ga mee!’ al voordat ze weet waar de reis naartoe gaat.

Dankbaarheid is de sleutel heb ik ontdekt. Oma is altijd dankbaar. Dankbaar voor bezoek, dankbaar voor de dames die haar helpen met douchen, dankbaar voor de schoonmaakster, dankbaar voor het eten van tafeltje dekje. Dankbaar voor haar vriendinnen met wie ze lief en leed delen kan. Dankbaar voor haar familie, dankbaar voor de vrienden die met haar bridgen. Dankbaar voor haar computer waarmee ze ook een potje online kan spelen en zelfs een account op facebook heeft..

Oma kiest voor het leven, iedere dag, ieder moment, altijd. En dat blijft ze doen zolang het kan, dankbaar voor iedere dag die haar gegeven wordt. ‘Do what makes you feel alive’, een mooier voorbeeld kan ik me niet bedenken.

Fijne verjaardag oma!

En voor iedereen Happy Valentine.

Advertentie

3 gedachtes over “Happy Oma Valentine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s