Scootercomfort

“Toe nou Mam, het is echt tijd om een beetje uit je comfortzone te stappen als je twee maanden met mij op stap wil hoor! Kom op, een scooter mam, heb je gezien dat hier zelfs kinderen van tien op scooters rijden?”

Ik heb het niet zo op scooters. Ik kan geen scooter rijden. Althans, dat denk ik. Als zestienjarige zat ik liever achterop een MT5 dan dat ik zelf reed. En de keren dat ik die zelf eens bestuurde in een straatje ergens achteraf staan nog op mijn netvlies gebrand. De baas zijn over een schakelbrommer was voor mij niet weggelegd. Geen goed idee dus, een scooter huren. Bovendien heeft Veerle niet eens een rijbewijs dus is ze niet verzekerd. Niks ervan!

“En hoe wil je dan de omgeving verkennen hier? De hele tijd tuktuks huren Mam? Nee, dat gaat echt een succes worden met dat kansloze afdingen van jou. Je geeft er geld op toe in plaats van dat je afdingt!”

Mijn dochter is als mijn tweede geweten. Maar dan de betere versie van dat van mezelf. Ze heeft namelijk he-le-maal gelijk. Ik heb mezelf de afgelopen twintig jaar verteld dat scooters en motoren niet zo hoeven voor mij. En dat had natuurlijk een goede reden. Maar diep vanbinnen vond ik het juist heel leuk en ooit was er een tijd dat ik heel graag mijn motorrijbewijs wilde halen. Maar dat verlangen heb ik al lang geleden uit het raam gegooid. Autorijden is ook leuk. Vier wielen is wel zo veilig.

Dus daar staan we. Bij de scootershop. “You know how to drive?” Vraagt de man mij vriendelijk. “Chai”, knik ik overtuigd, natuurlijk kan ik rijden! “125 cc bike Madam?” Alert als ik ben sla ik dit aanbod voor een heuse snelle motor af en vraag ik kundig om een 50 cc brommer die volautomatisch is. “No problem, Madam!” Vriendelijk legt de man mij uit hoe ik de scooter aan en uit zet. Zo moeilijk kan dat inderdaad niet zijn..

Veerle oppert nog om een proefritje te maken in mijn eentje. Maar dat laat mijn ego niet toe. Nu we een scooter hebben, kan ik ook gewoon rijden. We zetten een pot op ons hoofd en zonder enig gesputter rijd ik weg, met een tevreden dochter achterop.

 

Advertentie

Een gedachte over “Scootercomfort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s