Medideet

Het is half zeven in de ochtend en ik zit op mijn mat te mediteren. Adem in, 2, 3, 4 en uit 2, 3, 4, 5, 6, 7,8.. in 2, 3 oh ja dat wilde ik ook nog schrijven. Wat heb ik nog een hoop te vertellen. Over het opstaan om 5.45 om de zon te zien opkomen over het groene Thaise landschap. Over de scooters die we gehuurd hebben. Over hoe leuk het is om samen met Veerle op stap te zijn, over de lol die we hebben, de muggen die ons bijten, over Jolly American John die ons vermaakte in Chiang Mai, over de Singaporese knullen die we hier heel toevallig overal tegenkomen, over de honden op straat met hun zachte ogen, de katten die je niet aan wilt raken, de olifanten aan een ketting, de verdoofde tijgers als vermaak. Over de straten die tot ’s avonds laat vol met mensen zijn. De scooters met minstens drie personen erop. Over de Hollanders die dachten dat één keer zonnebrand smeren wel genoeg was. Over de aardige man van dit hotel, hostel, bungalow- of eigenlijk meer een plaggenhutjespark. De douche die veel te laag hangt en het bruine water uit de kraan. De herrie van de krekels waar we van wakker liggen. De oordopjes die uitverkocht zijn, dus blijkbaar zijn we niet de enige. En oh ja, de slang waar we bijna overheen reden!

Na wat mislukte pogingen om de focus weer naar mijn ademhaling te brengen besluit ik mijn laptop maar te pakken. Volgens mij is het tijd om meditatief te schrijven in plaats van mijn gedachten vormloos het universum in te sturen.

Terwijl ik zit te schrijven sla ik om me heen om de muggen te verdrijven. Toch maar wat deet smeren, dat vieze spul. Het houdt de muggen van je lijf maar de intense geur overtuigd mij dat het puur vergif is. Ik lees de aanwijzingen op de achterkant van het flesje: gebruik wordt niet geadviseerd voor kwetsbare groepen of zwangere vrouwen en niet voor kinderen onder de 13 jaar. Gebruik spaarzaam staat erop, maximaal 1x per dag. Hmm, ik had dit eerder kunnen lezen. Veerle heeft in 3 dagen al een heel flesje leeggespoten. Haar bloed is blijkbaar zo zoet dat ze onweerstaanbaar is. Zelfs voor muggen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s