Boost your blog

Nog geen minuut nadat ik op ‘publiceren’ heb gedrukt gaat mijn telefoon. Een berichtje van Claudia de Jong, dolenthousiast over mijn blog en de vraag of ik misschien over haar workshop ook iets wil schrijven. Ik ben met stomheid geslagen, hoe kan ze dit zo snel gelezen hebben?! Tot het me daagt dat ik de deelknop van Facebook op mijn blog heb ingeschakeld vandaag. “Dan hoef ik daar niet meer over na te denken”, dacht ik nog. Hij werkt blijkbaar goed! En hoe bijzonder gaaf dat precies Claudia dit berichtje naar mij stuurt..

Naast de gave snellezen heeft Claudia nog een bijzondere gave: een sterk ontwikkelde intuïtie. Samen met Yvonne Hospers bestuurt zij de Boostfabriek. Ze geven trainingen op het gebied van levens- maar ook bedrijfsgeluk. “Gewoon een beetje meer geluk voor iedereen” is hun missie. Ik werd nieuwsgierig toen ik de aankondiging van een workshop zag “Antwoorden vinden op jouw vragen d.m.v. krachtige intuïtieve en associatieve oefeningen”.

Al een tijdje zat de vraag in mijn hoofd “wat moet ik doen, welke stappen moet ik zetten, welke richting moet ik op? Moet ik het loslaten of moet ik actief gaan zoeken naar een antwoord?”

Ging deze workshop mij helpen om het antwoord te vinden? Wist ik niet gewoon al diep vanbinnen wat het antwoord was? Deze vragen volgden op de eerste. En dat vond ik interessant. Wilde mijn brein mij iets vertellen, was dit intuïtie of gewoonweg weerstand om iets onder ogen te komen? Kortom, de vertrouwde chaos in mijn hoofd was compleet. Reden genoeg om me aan te melden voor een inspirerende dag op de hei.

Luisteren naar je intuïtie kun je trainen, zo leerden de twee vrouwen ons die zonnige zaterdag op de Veluwe. Op een warme en creatieve manier lieten Claudia en Yvonne ons contact maken met de helft van onze hersenen waar we geluk ervaren. Weten zonder te verklaren, voelen zonder te weten, doen zonder te redeneren. In de groep maakten we met elkaar kennis door beelden in plaats van woorden, voelen in plaats van denken, kijken in plaats van praten. Het werd een dag vol verrassingen, een rondleiding in de speeltuin van ons brein, onze rechterhersenhelft, daar waar het mysterie van het leven zit, dat verkennen waar ieder mens uniek is, ontdekken wat we echt te doen hebben. De antwoorden borrelden naar boven als bubbels in champagne. Gewoon vanzelf, want natuurlijk wisten we ze de diep vanbinnen al, we hadden ze alleen nog niet gezien..

En de linkerhersenhelft? Die lag te luieren in de zon, te genieten van een snipperdag, op te laden om weer in actie te komen. Wat mij betreft gaat die helft lekker op vakantie. Want de komende maanden ga ik oefenen. Op reis met mijn intuïtie: kijken, luisteren, proeven, ruiken, voelen, weten en ervaren.

 

 

Advertentie

2 gedachtes over “Boost your blog

  1. Wat een feest om jouw blogs te lezen! Jouw mooie manier van hoe je in het leven staat, beschrijf je zó pakkend dat ik nu al uitkijk naar je (reis)verhalen en ervaringen. Mij inspireer je nu al!
    Liefs, Nancy

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s